mužsko-ženský kruh

Zveme vás do kruhu. Zveme vás do bezpečného prostředí, jehož cílem je otevřené sdílení. Sdílení s respektem ke všem přítomným, v důvěře, bez unáhlených soudů a nevyžádaných rad do života. A protože jde o kruh smíšený, také s úctou k oběma principům – přímočarému mužskému a plynoucímu ženskému.

Základní princip poradního kruhu * (v angličtině council) je jednoduchý – mluví vždy jen jeden člověk a ostatní mu naslouchají. Uvědomme si, jak často takovou zdánlivě běžnou situaci v životě skutečně zažíváme. Když mluví druhý, na pracovních poradách si obvykle připravujeme vlastní řeč nebo jsme schováni ve svém vnitřním světě. Při kamarádském či partnerském rozhovoru tok slov často přerušujeme vlastním pohledem a nenecháme doznít myšlenku celou.

Přijďte si zažít skutečné naslouchání a dovolit si mluvit nepřipraveně, spontánně, bez obav z hodnocení. Sdílení v kruhu má často léčivý efekt – v příbězích ostatních nalézáváme to „své“. Už jen vědomí, že někdo další řeší podobné strachy nebo potíže, je ulevné. „Sdílená radost je dvojnásobná radost, sdílená starost je poloviční starost.

Aktuální téma: Přání a sny
Máte přání a sny v důležitých oblastech vašeho života (práce, peníze, vztahy, zdraví, volný čas…)? Plní se vám? Podnikáte pro jejich vyplnění nějaké kroky? Podělíme se s vámi o vlastní zkušenosti s plněním přání a jak je vnímá vědomá a podvědomá část naší mysli. Při vlastním sdílení budete mít možnost je pojmenovat a vyslovit nahlas před ostatními. To je ten první test, zda jim skutečně věříte a skutečně je chcete a první krok k tomu, aby se mohly začít plnit.

Kdy: 2. října 2019, začátek v 18:10 (cca do 21:00)
Kde: Žižkova 257/2, Řevnice u Prahy, podle počasí si buď uděláme oheň na zahradě nebo budeme u svíčky v teple a pod střechou
Příspěvek na organizaci: 300 Kč

Pokud máte zájem se zúčastnit, napište mi na e-mail ovesny.pavel@gmail.com a odepíšu vám podrobnosti.

Průvodci:

Alena Wehle
Lektorka, průvodkyně, publicistka. Píšu o vysoce citlivých lidech a snažím se to téma dostat do společnosti. S těmito lidmi se setkávám na konzultacích nebo sebepoznávacích túrách v přírodě, kde jsem stejně nejradši a připadám si jako součást lesa.
www.alenawehle.cz

Pavel Ovesný
Píšu o rostlinné stravě a pořádám kurzy veganského vaření. Vedu podnikatelské konzultace v přírodě, propaguju tzv. mastermind skupiny a organizuju setkání Podnikáme u Berounky. Rád chodím/běhám přírodou, zajímá mě otužování, udržitelnost, vědomé mužství…
www.naucmese.cz/pavel-ovesny

* Setkáváte se s poradním kruhem poprvé? Přečtěte si e-book Jana Bíma Společenství lidí jako kruh
** Z Prahy jezdí do Řevnic (trať směr Beroun) pohodlný patrový vlak 2x za hodinu (ve špičce 4x za hodinu). Cesta zabere 25 minut ze smíchovského a 30 minut z hlavního nádraží, k místu konání je to 10 minut pěšky. Vlaky jezdí až do půlnoci a skončíme tak, abyste se i s rezervou dostali včas zpět do centra Prahy nebo na přípoje MHD.