8 tipů na články o cenotvorbě

Cenotvorba

Cenotvorba je v podnikání téma naprosto klíčové. Nabízím vám přehled nejzajímavějších článků, které mi o tématech jako jak nastavit cenu a co do ní promítnout, sestavit ceník či nabídnout optimální variantu, přišly za poslední roky pod ruce.

Co všechno promítnout do ceny
Vzděláváte se, píšete e-maily, telefonujete, chodíte na schůzky, píšete blogy a děláte nejspíš spoustu dalších činností, ze kterých nemáte přímo ani korunu. To vše by se mělo promítnou do vaší ceny.
celý článek

Stanovení ceny
Cenotvorba je v podnikání naprosto klíčovým aspektem. Jakým způsobem cenu nastavit, kdy sáhnout po zaváděcích cenách a kdy je naopak dobré zdražit radí článek Roberta Vlacha.
celý článek

Mít či nemít na webu ceník?
Přihřeju si polívčičku vlastním článek. Věřejným ceníkem ukazujete, pro jaké lidi chcete pracovat. Kdy mít na webu ceník určitě a kdy to může vést k nedorozumněním?
celý článek

Jak sestavit ceník
Mít na webu cenu nebo ne? Marketingová čarodějnice Madla Čevelová doporučuje ceník mít a radí, jak jej sestavit, aby byl srozumitelný pro potenciální zákazníky (hodinová sazba, balíček, cenové rozmezí).
celý článek

10 tipů, jak nastavit ceny, aby byly atraktivní pro vás i klienty
Jak správně nastavit cenu, pokud s podnikáním začínáte? Na co si musíte vydělat a kolik času skutečně budete moci vyúčtovat. Další užitečné rady od Madly Čevelové.
celý článek

Nebojte se zvýšit cenu
Marketingová čarodějnice Madla Čevelová se tématu tvorby ceny věnuje na svém blogu pravidelně. V třetím doporučovaném článku bourá strachy, že zvýšením ceny přijdete o zákazníky a tvrdí, že pokud děláte svou práci poctivě, její kvalita se v čase zlepšuje.
celý článek

Variantní nabídky
Když nevíte, co přesně zákazník chce a potřebuje, jedno z dobrých řešení je dát mu na výběr. Variantní nabídky předkládají několik promyšlených možností a pomáhají získat v zakázce více peněz.
celý článek

Kolik se dá vydělat na volné noze?
Dělejte všechno tak, abyste mohli co nejdřív fakturovat. Podrobný článek designéra a digitálního nomáda Víti Války o tom, jak být efektivní, ušetřit zbytečně utrácené koruny, jak vést finanční rozvahu atd.
celý článek

A jako bonus video – přednáška Petra „Jezevce“ Pouchlého z think-tanku Na volné noze nabízí užitečné tipů i nekompromisní názory a vhled do firemního prostředí. Nudit se rozhodně nebudete.

Pavel OvesnýPavel Ovesný je jméno mé. Na volné noze podnikám bezmála 20 let. Spojuju dovednosti a znalosti webového tvůrce, obsahového marketéra i podnikatelského poradce. Pořádám kurzy o podnikání, mastermindová setkání a nabízím také celodenní konzultaci v přírodě Lesa Pán. I proto, že mám rád lesy, hory a taky vlaky: s roční jízdenkou ČD v nich zároveň cestuju i pracuju.
Punkové podnikání