Networking jeden na jednoho: Nikdy nejez sám

Nikdy nejez sám

Kdo znáte networkingové evangelium Keitha Ferrazziho, asi tušíte, že dnes nebude řeč o jídle, ale propojování lidí. V něm totiž cítím značný a málo využitý potenciál, a to především u freelancerů, kteří pracují převážně z domu nebo solitérsky vysedávají v tichých kavárnách.

Já se díky kurzům na Naučmese.cz potkávám s velkou spoustou zajímavých tváří, podle statistiky už se počet „absolventů“ mých kurzů přehoupl přes čtyři stovky, a tak žádný div, že prý občas „mluvím, jako kdybych byl na přednášce„. S celou řadou z nich se pravidelně potkáváme i poté a spolupracujeme. Především u Punkového podnikání ale občas cítím, že by se „tenhle Honza měl potkat s Mirkem, co byl na PP minule“. Snažím je navzájem zkontaktovat, ale přemýšlel jsem, jak tomu napomoct ještě více.

V září v Ostravě jsem byl upozorněný na tamní skupinu Nikdy nejez sám, přes níž se mohou potkat (nejen) ostravští freelanceři a tak jsem založil podobnou skupinu pro Prahu. Jak to funguje? Přidáte se, po schválení o sobě napíšete krátké info (co děláte a co vás zajímá, ve které části Prahy se pohybujete…) a pak nabízíte nebo čekáte na možnost se s někým potkat na oběd nebo kafe. I když to na první pohled podle množství statusů ve skupině tak nemusí vypadat (k mnohým kontaktům dojde napřímo), vím, že nejsem jediný, kdo od té doby chodí na společné obědy o poznání častěji.

A může za to také Punkové podnikání za oběd. Jedna z věcí, které mě totiž opravdu baví, je povídat si s lidmi o jejich nápadech. Můj známý z Naučmese, Dan Gamrot, který má v nabídce kurzy Myšlenkových map nebo GTD za kafe, mě tak inspiroval k tomu, abych nabídnul oponenturu k nápadu výměnou za pozvání na jídlo.

Pravidla jsou jednoduchá: přihlásíte se na Naučmese, napíšeme si e-mail a já budu po vás ve zkratce chtít popsat, jaký nápad či projekt chcete pořešit. Potřebuju totiž vědět, jestli mě to téma bude zajímat/bavit a budu schopen ze svých zkušeností poradit. Pokud se mi téma bude líbit (5x jsem byl přesvědčen a bylo to prima, 2x jsem si jistý nebyl a setkání jsem odmítnul), domluvíme si termín oběd nebo večeře. Pokud budete s konzultací spokojení, zaplatíte jídlo za mě, pokud ne, zaplatím si ho sám.

Update: skupiny Nikdy nejez sám v ČR
Nikdy nejez sám Praha
Nikdy nejez sám Brno
Nikdy nejez sám Olomouc
Nikdy nejez sám Ostrava

Pavel OvesnýPavel Ovesný je jméno mé. Na volné noze podnikám bezmála 20 let. Spojuju dovednosti a znalosti webového tvůrce, obsahového marketéra i podnikatelského poradce. Pořádám kurzy o podnikání, mastermindová setkání a nabízím také celodenní konzultaci v přírodě Lesa Pán. I proto, že mám rád lesy, hory a taky vlaky: s roční jízdenkou ČD v nich zároveň cestuju i pracuju.
Punkové podnikání